Zomerbanden

Zomerbanden zijn banden die goed presteren bij temperaturen boven de 7°C. Ze hebben een goede grip en een lange levensduur bij zomerse temperaturen. Zomerbanden zijn van harder rubber gemaakt. Door dit hardere rubber heeft een zomerband een lagere rolweerstand met als financieel voordeel een lager benzineverbruik.
Verder heeft een zomerband een laag profiel met vrij brede ondiepe groeven, hierdoor kunnen ze gemakkelijk water wegvoeren. Dus beter wegcontact en een kortere remweg. Zomerbanden zijn ook goedkoper dan winterbanden en gaan ook langer mee.
Welke zomerbanden heb ik nu nodig? Dit hangt sterk af van je merk en type auto, rijstijl en hoeveel je eraan wilt uitgeven. De bandenmaat is afhankelijk van de maat van je velgen. Op elke autoband staat de maat op de zijkant afgedrukt. Deze bestaat uit de breedte (eerste drie cijfers), de hoogte als percentage van de breedte (volgende twee cijfers), de R van radiaal en de velgdiameter in inches (laatste twee cijfers), bijvoorbeeld 165/70 R14. Veder heeft een band unieke eigenschappen, zoals extra grip, wandversterking of brandstofefficiëntie.

Voordelen Zomerbanden

- Zomerbanden zijn goedkoper
- Zomerbanden slijten minder snel
- Zomerbanden geven optimale grip
- Zomerbanden hebben een lagere rolweerstand en besparen daardoor brandstof
- Zomerbanden geschikt voor elk weertype boven 7°C
- Zomerbanden hebben een kortere remweg bij hogere temperaturen
- Zomerbanden geven een betere wegligging en meer grip op de weg
- Zomerbanden verhogen de veiligheid
- Zomerbanden hebben Minder slijtage bij hogere temperaturen
- Zomerbanden hebben een goede waterafvoer door de brede sleuven
- Zomerbanden, Goedkoper rijden door lager brandstofverbruik
- Zomerbanden geven minder kans op slipgevaar bij nat weer
- Zomerbanden geven meer controle over het stuur